ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΝ Κατερίνης | Πλήρης η κλινική covid | Σχεδιασμός για ανάπτυξη νέων κρεβατιών

Τα όρια του δοκιμάζει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες είναι το γεγονός ότι και τα 39 κρεβάτια της ειδικά διαμορφωμένης κλινικής COVID στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου είναι κατειλημμένα ενώ η καθημερινή ροή των κρουσμάτων (καθημερινά διενεργούνται μόνο στο νοσοκομείο Κατερίνης περί τα 80 με 100 τέστ ) είναι τέτοια ώστε  θεωρείται δεδομένο ότι θα απαιτηθούν αρκετές ακόμη κλίνες για τα περιστατικά του κορωνοϊου που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Υπάρχει ένας σχεδιασμός να μετατραπεί, αν χρειαστεί, σε κλινική covid και η ορθοπεδικη κλινική του νοσοκομείου.

Κατειλημμένα είναι επίσης και τα έξι κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ η Δευτέρα ήταν η τελευταία μέρα που πραγματοποιήθηκαν  διακομιδές προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης καθώς πλέον δεν μπορεί να δεχθεί άλλους ασθενείς από άλλες περιοχές.  Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο δεκαήμερο οπότε αναμένεται να αποδώσουν τα μέτρα εφόσον βέβαια τηρούνται από τους πολίτες.

Στην προσπάθεια να αποδεσμευτεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από άλλα καθήκοντα προκειμένου να ριχτεί στη μάχη του covid αποφασίστηκε η αναστολή Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και προγραμματισμένων απογευματινών  Ιατρείων από σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου. 

Συγκεκριμένα αναστέλουν τη λειτουργία τους:

  1. Οφθαλμολογικό
  2. ΩΡΛ
  3. Δερματολογικό
  4. Παθολογικό
  5. Γαστρεντερολογικό
  6. Ουρολογικό πλην των επειγόντων και ογκολογικών περιστατικών
  7. Οδοντιατρικό

Για τα υπόλοιπα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και απογευματινά ιατρεία ισχύει η μείωση των ραντεβού τους κατά 50% ημερησίως. Προτεραιότητα στις επισκέψεις θα δίνεται στις περιπτώσεις μετεγχειρητικής παρακολούθησης ασθενών και παρακολούθησης ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Επίσης, αναστέλλονται κατά 80% όλα τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία. Από τον περιορισμό εξαιρούνται οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες επεμβάσεις. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας