ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Κατειλημμένες και οι 25 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Σε απελπιστική κατάσταση το ΑΧΕΠΑ – Ένα βήμα πριν από την επιλογή ασθενών – Πάνω από 150 υγειονομικοί θετικοί στον κορονοϊό

Θεσσαλονίκη | Κατειλημμένες και οι 25 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Με μηδέν κρεβάτια ΜΕΘ ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 8 η εφημερία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν διαθέσιμες ελάχιστες κλίνες απλής νοσηλείας Covid-19

Γίνονται διαρκώς ανασχεδιασμοί στο νοσοκομείο ώστε να εξευρεθούν νέες κλίνες για τους θετικούς σε covid-19 ασθενείς και να μπορέσει να ανταποκριθεί σε όποια ανάγκη προκύψει. 

“Το νέο κτίριο του ΑΧΕΠΑ επί της οδού Αγίου Δημητρίου είναι αυτό που έχει μετατραπεί σε κορονο-κτίριο, ενώ στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου γίνεται ανακαίνιση και από εκεί μεταφέρονται οι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της πόλης και ιδιωτικές κλινικές”, ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ. Χαράλαμπος Κοροξενός, μιλώντας στην ΕΡΤ3. “Το γεγονός αυτό δημιουργεί επιπλέον προβλήματα γιατί οι χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ασθενείς, δεν υπάρχουν”, πρόσθεσε. 

Πάνω από 150 υγειονομικοί στο ΑΧΕΠΑ θετικοί στον κορονοϊό

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται σφοδρό και για το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων. Όπως σημείωσε ο κ. Κοροξενός, μόνο στο ΑΧΕΠΑ οι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό είναι περισσότεροι από 150. Οι 25 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται με ήπια ή καθόλου συμπτώματα σε καραντίνα στο σπίτι τους. 

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας