ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση – «Έπεσε» το σύστημα

Με προβλήματα η πρώτη ημέρα -“Λόγω τεχνικού ζητήματος της Cisco δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους”, λέει η Σοφία Ζαχαράκη

Σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση - «Έπεσε» το σύστημα

«Έπεσε» το πρωί το σύστημα της Cisco (Webex), μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας θα πραγματοποιούν τα τηλεμαθήματά τους από σήμερα και για τρεις εβδομάδες, λόγω lockdown.

Η έναρξη των μαθημάτων για τα Λύκεια έγινε στις 8:00 το πρωί και στις 8:30 για τα Γυμνάσια. Τα προβλήματα της πρώτης ημέρας όμως, είναι πολλά, αφού η πρόσβαση μέσω τηλεκπαίδευσης στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αδύνατη.

“Τεχνικό ζήτημα της Cisco”

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας