ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθιμοτυπικές επισκέψεις από το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Σειρά εθιμοτυπικών επισκέψεων πραγματοποίησε το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Ακολουθεί αναλυτικά το Δ.Τ.:

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στα πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του.

Αρχή έγινε με τους βουλευτές Πιερίας κ.Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, κ.Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, κ.Σάββα Χιονίδη και κ.Ελισσάβετ (Μπέτυ)Σκούφα , όπου οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων έθεσαν μια σειρά από θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν και ζήτησαν τη στήριξη τους και της κυβέρνησης στη δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

        Πρωτίστα αναφορά έγινε στην έγκαιρη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού θέματος, στην ενίσχυση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με την ανάλογη στήριξη της ρευστότητας μέσω διαφόρων δράσεων (ΤΕΠΙΧ, επιστρεπτέα προκαταβολή, κ.α.), στην γρήγορη αποπληρωμή του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από την πολιτεία, στην διαμόρφωση σταθερών κανόνων διέλευσης των τουριστών στις πύλες εισόδου για την νέα χρονιά, και σε άλλα θέματα.

        Οι βουλευτές  κατανόησαν τους προβληματισμούς των ξενοδόχων και τους διαβεβαίωσαν ότι θα εξετάσουν τα αιτήματα τους, κατανοόντας πλήρως την αγωνία των επιχειρηματιών και των ανθρώπων του τουρισμού για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Ακολούθησαν οι συναντήσεις την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ.  Σοφία Μαυρίδου,με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Γιώργο Νταντάμη, καθώς και με τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ.Αθανάσιο Μανώλα.

  Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η προβολή των «Ακτών του Ολύμπου» ως ενός ασφαλούς και φιλικού στον επισκέπτη προορισμού στην ελληνική και διεθνή αγορά με την συνέργεια όλων των τοπικών φορέων καθώς και η προοπτική βελτίωσης και παρεμβάσεων στην τουριστική ζώνη της περιοχής μας.

Τέλος,  το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο στο Επισκοπείο Κατερίνης.  Η συνάντηση, που ξεκίνησε με θερμές ευχές για μια εποικοδομητική θητεία εκ μέρους του Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου προς το νέο Πρόεδρο της ΕΞΕΠ Ηρακλή Τσιτλακίδη και των μελών του Δ.Σ., εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική συζήτηση εμβαθύνοντας σε καίρια ζητήματα του θρησκευτικού τουρισμού και της στήριξής του.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας