ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Σε κλινική μελέτη για τον COVID συμμετέχει η Παθολογική του ΓΝ Κατερίνης

Σε κλινική μελέτη της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης με επικεφαλής το καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Ευάγγελο Γιαμαρέλλο συμμετέχει η Παθολογική Κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. 

Η εν λόγω μελέτη έχει στόχο να επιβεβαιώσει τη χρήση ενός βιολογικού παράγοντα, στην προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας να ανατρέψει την πορεία προς την αναπνευστική ανεπάρκεια των ασθενών με πνευμονία εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Ανάμεσα στις 12 παθολογικές κλινικές της χωράς που έχουν επιλεχθεί για να συμμετέχουν είναι και η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για το νοσοκομείο της περιοχή μας.  

Η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης (Ε.Ο.Μ.Σ.), με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Ευάγγελο Γιαμαρέλλο, εναποθέτει τις ελπίδες της σε έναν βιολογικό εργαστηριακό δείκτη που ήδη χρησιμοποιείται, τον suPAR, καθώς και σε έναν βιολογικό παράγοντα – ενέσιμο φάρμακο που ήδη έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και κυκλοφορεί στη χώρα μας, την ιντερλευκίνη 1. O έλεγχος του ασθενή για τα επίπεδα του προαναφερόμενου δείκτη σε ασθενείς με πνευμονία από τον covid – 19, μπορεί να δώσει το σήμα για τη χορήγηση ιντερλευκίνης 1 επί 10ήμερο, προκειμένου να αποτραπεί η ανάγκη του ασθενή για εισαγωγή σε ΜΕΘ και διασωλήνωση.

Στο θέμα αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής και υπεύθυνος της κλινικής covid του ΓΝ Κατερίνης, πρόεδρος του ΙΣΠ, κ. Ηρακλής Τσανικίδης στην εκπομπή “Καθημερίνα” της ΔΙΟΝ τηλεόρασης.

Δείτε εδώ τη συζήτηση με τον κ. Τσανικίδη για την πορεία του κορωνοϊού στην Πιερία, τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και τη συμμετοχή της Παθολογικής του ΓΝ Κατερίνης στην έρευνα του Ε.Ο.Μ.Σ (στο 19:43)

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας