ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσανικίδης | Στα 1000 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Πιερία

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και υπεύθυνο της κλινικής COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ηρακλή Τσανικίδη

Τσανικίδης | Στα 1000 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Πιερία

Στην αποκάλυψη πως οδεύουμε σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού προέβη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και υπεύθυνος γιατρός στην Κλινική COVID -19  του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ηρακλής Τσανικίδης.

«Συγκεκριμένο αριθμό δεν μπορώ να σας πω,
πάντως είμαστε σε τριψήφιο και πολύ σύντομα πάμε σε τετραψήφιο»,
δήλωσε για την ακρίβεια ο κ. Τσανικίδης.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην οριακή κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Κατερίνης μιας και οι 4 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες όπως και τα κρεβάτια στην κλινική COVID του νοσοκομείου. Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα ανέφερε, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, στην εκπομπή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης και στην δημοσιογράφο Ελίνα Διαμαντοπούλου.

“Αν τα πράγματα συνεχίζουν με αυτό τον ρυθμό, όχι μόνο εμείς αλλά σε όλη την Ελλάδα, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε”, ανέφερε ο κ. Τσανικίδης. “Βασική μας διαφορά με την Θεσσαλονίκη είναι το γεγονός πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να κάνει ένα νοσοκομείο αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά COVID. Στην Πιερία δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήδη και η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης βρίσκεται σε οριακή κατάσταση”, συνέχισε.

Υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κατερίνης

“Λόγω των μνημονίων μιλάμε για μια υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κατερίνης. Η κατάσταση ήταν δύσκολη και οι προσλήψεις που έχουν γίνει είναι μετρημένες στα δάκτυλα. Χωρίς να έχει ενισχυθεί το νοσοκομείο, έχει μεγαλύτερη επιβάρυνση λόγω COVID-19.”, είπε ο κ. Τσανικίδης περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα καταλήγοντας: “Πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθούμε τόσο σε νοσηλευτικό, όσο και σε ιατρικό προσωπικό”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα