ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριστικό | Τοπικό Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 05:00 – Επιστρέφουν τα sms – Το μέτρο ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας και θα εφαρμοστεί για 14 μέρες

Οριστικό | Τοπικό Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Τοπικό lockdown για τις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών από το πρωί της Τρίτης και για τις επόμενες 14 ημέρες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Η μόνη διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

«Η εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους δήμους επιβάλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης», τόνισε ο κ. Πέτσας.

το πλαίσιο αυτό, επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις μετακινήσεις, ενώ από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως διακόπτονται οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Κλειστοί θα παραμείνουν και οι ναοί.

Η χώρα πλέον σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Επίσης, η Μαγνησία περνάει από αύριο στο κόκκινο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καθυστέρησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καθώς ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Θεσσαλονίκη.

Τρεις νέες ζώνες

Υπενθυμίζεται ότι, από αύριο Τρίτη το πρωί, και για έναν μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο γενικό σχέδιο για την ανάσχεση του νέου κύματος του ιού.

Έτσι, η χώρα χωρίζεται, πλέον, σε τρεις ζώνες:

α) στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»,

β) στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον

γ) στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Η ανάρτηση Τζιτζικώστα

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα