ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Για το “τετέλεσται” στην εστίαση διαμαρτύρονται σήμερα ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στην Πιερία

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας προχωρούν σήμερα το βράδυ οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης της Πιερίας μαζί με τους εργαζόμενούς τους.

Λίγες ώρες πριν το τοπικό λοκ ντάουν, που θα ισχύει από αύριο το πρωί και στην “κόκκινη” Πιερία ,οι ιδιοκτήτες των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος εκφράζουν την απόγνωσή τους υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τη “χαριστική βολή” που θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις του κλάδου σε οριστικό λουκέτο.

Πάνω από 40 ιδιοκτήτες μαζί με το προσωπικό των μαγαζιών τους αναμένεται να βρεθεί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Μάλιστα την πρόθεσή τους αυτή έκαναν γνωστή μέσω ανάρτησης στο Facebook σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

Η εστίαση πεθαίνει, οι επαγγελματίες αντιδρούν

Ο κλάδος της εστίασης και του τουρισμού, δέχονται απίστευτές πιέσεις από την υγειονομική κρίση. Καλούνται γι’ άλλη μια φορά να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να προσπαθήσουν να επιβιώσουν με τα υποτιθέμενα μέτρα ενίσχυσης.

Η #Κατερίνη διαμαρτύρεται και οι επιχειρηματίες ενώνουν τις φωνές τους. Κλείνουν τα μαγαζιά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο ωράριο και μαζί με τους εργαζομένους θα διαμαρτυρηθούν μαζικά στην κεντρική πλατεία.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εδώ και μήνες, η εστίαση και ο τουρισμός είναι στο έλεος της υγειονομικής κρίσης χωρίς όμως να συμμετέχει σε καμία διαβούλευση που θα βοηθούσε αμέριστα, στο να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος.

Γι’ αυτό κι ‘γω, με το σημερινό κλείσιμο της επιχείρησης μου, θα διαμαρτυρηθώ στην κεντρική πλατεία γιατί αλλιώς δεν έχω φωνή. Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, φωνάζουμε ότι δεν πάει άλλο!

Η εστίαση πρέπει να μείνει ανοιχτή και να βοηθηθεί.

logo podas