ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στη Σάμο | Νεκρά δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο στο Βαθύ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.51 ώρα Ελλάδος, η οποία έγινε αισθητή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία, ενώ χαρακτηριστική είναι η μεγάλη διάρκεια του σεισμού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά στο Βαθύ της Σάμου.

Τα παιδιά, 17 και 15 χρόνων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Πολιτική Προστασία, ανασύρθηκαν νεκρά από ερείπια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο και καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112 προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Οκτώ τραυματίες

Τέσσερις τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Σάμου σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Και οι τέσσερις τραυματίες δεν κινδυνεύουν.

Επίσης μεταφορές τραυματιών γίνονται από το Καρλόβασι στο ανατολικό τμήμα του νησιού, χωρίς σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες να κινδυνεύει η ζωή τους. “Πρόκειται κυρίως για ορθοπεδικά τραύματα” ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Τρία μικρά τσουνάμι

Λόγω του ισχυρού σεισμού δημιουργήθηκαν τρία μικρά τσουνάμι με αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει κυριολεκτικά στη στεριά. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως το νερό έφτασε περίπου στο μισό μέτρο ύψος, προκαλώντας ζημιές στα παραλιακά καταστήματα και σπίτια. Η πιθανότητα για ακόμη ένα τσουνάμι είναι μικρή σύμφωνα με τον Αθανάσιο Γκανά Ερευνητή του Γεωδυναμικού. 

Σμύρνη: Τουλάχιστον 6 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από τον σεισμό 

Στη Σμύρνη περίπου 20 κτίρια έχουν καταρρεύσει. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία, ενώ τουλάχιστον 200 έχουν τραυματιστεί. 

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας