ΚΟΙΝΩΝΙΑ MEDIA

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Γεώργιος | Κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν!

“‘Αστραψε και βρόντηξε” ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη. “Κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν” ανέφερε σε αυστηρό τόνο δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στη μετατροπή του ιστορικού μοναστηριού της Πέτρας σε μόνιμη δομή φιλοξενίας προσφύγων.

‘Οπως είπε ο ίδιος πληροφορήθηκε το ενδεχόμενο μίας τέτοιας εξέλιξης “από δημοσιεύματα του Τύπου και όχι από τις επίσημες κρατικές αρχές όπως θα έπρεπε” κάνοντας λόγο για κρυψινισμό.

“Δεν είναι μόνο η ιστορία και η βαριά κληρονομιά αλλά όλη αυτή η μεθόδευση που γίνεται ερήμην των τοπικών κοινωνίων. Τι αλληλεγγύη να εκφράσουμε όταν κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και ειδικά όσους εμπλέκονται άμεσα με το μοναστήρι που προσέφερε τόσο πολλά στην κοινωνία” σημείωσε φανερά ενοχλημένος ο Μητροπολίτης Γεώργιος έχοντας μπροστά του την ιστορική όσο και εμβληματική εικόνα της Μονής της Πέτρας.

Δείτε το βίντεο:

Άγνοια για το θέμα δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε επισήμως παρά μόνο από τον ίδιο το Σεβασμιώτατο.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα