ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιερία | Το οξύμωρο των μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού της Δευτέρας 26/10

Πιερία | Το οξύμωρο των μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού της Δευτέρας 26/10

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί ενώ έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχουν δεκάδες ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Πιερία (και ειδικά στο νότιο δήμο – δες ΕΔΩ κι ΕΔΩ), ο νομός Πιερίας απουσιάζει από τη λίστα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα 26/10 ο ΕΟΔΥ.

Η εξήγηση ωστόσο είναι απλή:

Τα κρούσματα που ανακοινώνονται κάθε μέρα προέρχονται από διάφορες πηγές (π.χ. νοσοκομεία, κλιμάκια ΕΟΔΥ) και δεν είναι απαραίτητο ότι “δουλεύτηκαν” την αμέσως προηγούμενη ημέρα. Πολλές φορές πριν ανακοινωθούν ελέγχονται και δεύτερη φορά οπότε μπορεί κρούσματα που δουλεύτηκαν την Κυριακή να ανακοινωθούν την Τρίτη.

Εξαιτίας των ιχνηλατήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, πολλές φορές, ειδικά σε περιοχές που είναι βεβαρημένες επιδημιολογικά, δίνεται προτεραιότητα στα δικά τους αποτελέσματα και έτσι μεμονωμένα δείγματα άλλων περιοχών μπορεί να εξεταστούν και άρα να ανακοινωθούν, σε επόμενο χρόνο.

Τα δείγματα που πάρθηκαν από τη Νότια Πιερία, τις τελευταίες ημέρες, στάλθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Πέρα από την αργία της Κυριακής, ακολουθεί και η σημερινή αργία – του Αγίου Δημητρίου – με αποτέλεσμα να μην γίνει έλεγχος των δειγμάτων. Επίσης πρέπει να τονιστεί πως – ειδικά στο ΑΧΕΠΑ – δίνεται προτεραιότητα σε δείγματα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και σε δείγματα από την Π.Ε. Σερρών.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα