ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριπλός εορτασμός στη Θεσσαλονίκη με… συνταγή κορονοϊού

Προς ακύρωση η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Στην πόλη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τριπλός εορτασμός στη Θεσσαλονίκη με… συνταγή κορονοϊού

Tα γιορτινά της ετοιμάζεται να βάλει η Θεσσαλονίκη για το τριήμερο 26, 27 και 28 Οκτωβρίου. Ο φετινός τριπλός εορτασμός -του Πολιούχου της πόλης, της απελευθέρωσης αλλά και της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940- επηρεάζονται και αυτοί από την πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία μετά από τις υποδείξεις των ειδικών.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, όπως αναφέρει στην «ΜτΚ» ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών που είναι αρμόδιο για την πραγματοποίηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, «όλα δείχνουν ότι η στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ανήμερα της εθνικής επετείου δεν θα πραγματοποιηθεί και θα ακυρωθεί» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις περασμένες ημέρες συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου επικοινώνησαν με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι εισηγήθηκαν να μην πραγματοποιηθεί για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας η παρέλαση. Σχετική εγκύκλιος βέβαια, δεν έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επομένων ημερών. Οι ίδιοι παράγοντες αφήνουν ανοικτή μια μικρή… χαραμάδα πριν κλείσουν τελείως την πόρτα, σημειώνοντας πως «μένουν βέβαια τρεις εβδομάδες μέχρι τότε, και όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά στοιχεία».

Πάντως, όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες ασχολούνται κάθε χρόνο με τη διοργάνωση της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου αλλά και των μαθητικών παρελάσεων της 27ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, με τους οποίος επικοινώνησε η «ΜτΚ» αναφέρουν πως «από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει στην πόλη άρματα, αυτό σημαίνει πως παρέλαση δεν θα γίνει».

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας