ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκέτο και σε δεύτερο εργοστάσιο στην Πέλλα με 114 κρούσματα κορονοϊού

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου με 114 κρούσματα σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας του Νομού Πέλλας, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έθεσε σε αναστολή λειτουργίας την επιχείρηση από σήμερα, Παρασκευή, και για δέκα ημέρες.

Το εργοστάσιο εξάγει κομπόστες ροδάκινου, βερίκοκου και φρουτοκοκτέιλ σε περισσότερες από 80 χώρες. Γιατί γίνονται υγειονομικές βόμβες τα εργοστάσια τροφίμων. Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία έτερης βιομηχανίας κονσερβοποιίας στην περιοχή των Γιαννιτσών της Πέλλας, καθώς είχαν ανιχνευθεί επίσης 114 κρούσματα του κορονοϊού.

Μάλιστα, λόγω του περιστατικού είχε επιβληθεί μίνι lockdown σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας μεταξύ των οποίων και στην Πιερία όπου εντοπίστηκαν και κρούσματα. «Κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων, κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19», ανέφερε η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας