ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι προγραμματίζουν οι Δήμοι της Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020;

Τι προγραμματίζουν οι Δήμοι της Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020;

Με τις εκδηλώσεις εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού, δίνεται η ευκαιρία να υπογραμμιστεί ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει ο τουρισμός στο πεδίο της κοινωνίας, του πολιτισμού, της πολιτικής και της οικονομίας, αλλά και η ανάδειξη της συμβολής του στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1980 να τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Τουρισμός και αγροτική ανάπτυξη», έρχεται να εορταστεί σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο, εξαιτίας της πανδημίας.

Όπως τονίζει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO) «Είναι σημαντική η συσχέτιση του τουρισμού με την αγροτική ανάπτυξη περισσότερο από ποτέ, καθώς ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει την πανδημία COVID-19, ο τουρισμός στις αγροτικές περιοχές προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ανάκαμψη, καθιστώντας σημαντική την υποστήριξη των αγροτικών κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας».

Για δεκαετίες ο τουρισμός στην Πιερία, αποτελεί σημαντικό πυλώνα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, πολυεπίπεδης ανάδειξης των τοπικών κοινοτήτων και κοινωνικής συνοχής συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ευκαιριών για ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα, λόγω της φετινής θεματολόγιας του εορτασμού δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους της Πιερίας, που μεγάλη μερίδα της κοινωνίας ασχολείται με την αγροτιά, να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν αγροτουριστικές δράσεις.

Την ώρα που γράφεται αυτό οι γραμμές, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, δεν έχουμε ακόμα λάβει κάποια ενημέρωση για τις δράσεις που θα γίνουν στην Πιερία.
Οι επιτροπές τουρισμού των δήμων και οι τουριστικοί φορείς της Πιερίας πως σκέφτονται να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020;
Ποια θα είναι η θεματολογία των εορτασμών;
Πόσες και ποιες εκδηλώσεις έχουν εντάξει στο καλεντάρι εορτασμών του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού ώστε – ΔΩΡΕΑΝ – να προβάλουν την περιοχή μας σε όλον τον κόσμο;
Εμείς είμαστε εδώ και έτοιμοι να αναδείξουμε την προσπάθειά τους. Απλά περιμένουμε ενημέρωση.

Τι προγραμματίζουν οι Δήμοι της Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020;

Κι αν η COVID-19 αποτελεί λόγο αναβολής των όποιων εκδηλώσεων, στην κοντινή μας Έδεσσα, ο Δήμος Έδεσσας με την Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Μητροπολιτικό κολλέγιο, ετοιμάζονται – με όλη τη μεγαλοπρέπεια που της αξίζει, να ξεκινήσει τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020.

Στις 28 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, στο πάρκο καταρρακτών Έδεσσας υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Μουσική έναρξη, που ακολουθείται από ξενάγηση στο υπαίθριο μουσείο νερού και μαθήματα επιχειρηματικότητας σε ολιγόλεπτη παρουσίαση.

Τιμώντας την αγροτική ανάπτυξη δεν θα λείπει η παρουσίαση των διαδρομών του νερού και του κερασιού από αναγνωρισμένους ειδήμονες. Επιπλέον, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της γιορτής αυτής, θα αναλυθούν επαγγελματικοί διέξοδοι με γενικότερο προσανατολισμό στον τουρισμό, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μετά την επιδημιολογική κρίση, θα υπάρξει έντονη τάση διαφυγής που θα υλοποιηθεί μέσω των ταξιδιών και αναζήτησης προορισμών που έχουν στενή σχέση με την φύση, την υγεία και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Για όλους όσους παραβρεθούν θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Για τους υπόλοιπους θα γίνονται ζωντανές αναμεταδόσεις των εκδηλώσεων στο www.edessacity.gr.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα