ΚΟΙΝΩΝΙΑ MEDIA

Το Αρχαίο Δίον στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω… Γεωργούλη

Με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη

Το εξαίρετο μουσείο του αρχαίου Διον επέλεξε ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης για την παρέμβαση του στην συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την: “Ανταλλαγή απόψεων με την Επιτροπή σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Κληρονομιάς”.

Η διάδοση της σημασίας και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της ΕΕ, αποτελεί το κύριο μέλημα του Αλέξη Γεωργούλη, όπως σταθερά και συστηματικά έχει ταχθεί να υπηρετεί, από την μέρα της εκλογής του! 
Κατα την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε “την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη αξιολόγηση έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη επικοινωνία με τους πολίτες της Ευρώπης σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς!
Με αυτό τον τρόπο – είπε χαρακτηριστικά – “οι ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν όχι μόνο να κατανοούν καλύτερα τις διαδικασίες αυτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά!”

Η ετικέτα της Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς διαφέρει από τη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO επειδή οι χώροι που έχουν τη συγκεκριμένη σήμανση, ζωντανεύουν την ευρωπαϊκή αφήγηση και την ιστορία πίσω από αυτήν και βρίσκονται στο επίκεντρο της προώθησης της ευρωπαϊκής διάστασης, των ιδανικών και της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ευχαρίστησε το Υπουργείο πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και την εφορία αρχαιοτήτων Πιερίας  για την φιλοξενία στο Μουσείο του Δίον.

Πηγή: EllopiaNews

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα