ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο χάρτης των κλινών για κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας για την πιθανότητα τοπικής αύξησης κρουσμάτων το φθινόπωρο και εμφάνισης της εποχικής γρίπης.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προκειμένου όλα να είναι έτοιμα σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτούν σε αυτά ασθενείς με κορονοϊό. Τα κρούσματα μέρα με τη μέρα σε ολόκληρη τη χώρα αυξάνονται. Ωστόσο, εκείνο που ανησυχεί εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας είναι μία νέα πιθανή τοπική άνοδος των κρουσμάτων το φθινόπωρο, σε συνδυασμό με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης και την πτώση των θερμοκρασιών. Ήδη, όπως εξηγούν άνθρωποι του ΕΣΥ έγινε καλή προετοιμασία στην πρώτη φάση της πανδημίας και σε επίπεδο πόλης το δεύτερο κύμα μας βρίσκει με 50 περίπου κλίνες ΜΕΘ και περισσότερες από 450 κλίνες αποκλειστικά για κορονοϊό.

«Η Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία της βγαίνει ενισχυμένούν από την πρώτη φάση τη πανδημίας», αναφέρουν στη «ΜτΚ» υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας. Η εικόνα στα νοσοκομεία της πόλης, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα είναι η παρακάτω.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη αναπτύχθηκαν 19 νέες κλίνες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών νοσηλείας ασθενών και με λοίμωξη COVID-19. Οι κλίνες ΜΕΘ αυξήθηκαν από 47 σε 66. Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» λειτουργούσαν προ κορονοϊού 20 κλίνες. Σ’ αυτές προστέθηκαν δέκα και σήμερα λειτουργούν συνολικά 30. Στο «Παπαγεωργίου» λειτουργούσαν 12 κλίνες, προστέθηκαν 6 και σήμερα λειτουργούν συνολικά 18. Στο «Γ. Γεννηματάς» λειτουργούσαν 9, προστέθηκε μία και σήμερα λειτουργούν 10, ενώ στον «Άγιο Δημήτριο» λειτουργούσαν 6, προστέθηκαν δύο και σήμερα λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας