ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστό το δημοτικό σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα λόγω κρούσματος κορονοϊού

Κλειστό το δημοτικό σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα λόγω κρούσματος κορονοϊού

Έκλεισε το πρωί της Πέμπτης, 17 Σεπτεμβρίου 2020, το δημοτικό σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα, στον Δήμο Δίου – Ολύμπου, λόγω κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή. Είναι το δεύτερο σχολείο της Πιερίας που κλείνει λόγω της COVID-19 μιας και από εχθές είναι κλειστό για 2 ημέρες το δημοτικό σχολείο του Σβορώνου.

Το κρούσμα στον Άγιο Σπυρίδωνα επιβεβαιώνεται και από την Α/βάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και αυτήν την ώρα αποφασίζεται το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το σχολείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την περιοχή, ο Άγιος Σπυρίδωνας βρέθηκε στο “μάτι” του κορονοϊού προ 15 περίπου ημερών μιας και πολλές γυναίκες εργαζόταν στα Γιαννιστά. “Τα πρώτα κρούσματα ήρθαν από εκεί”, μας λένε κάτοικοι της περιοχής και συνεχίζουν: “Ρόλο στην εξάπλωση έπαιξε και το γεγονός πως το Σ/Κ έγινε γάμος στο χωριό με 200 καλεσμένους στο γλέντι και ο παππούς του γαμπρού διεγνώσθη μετέπειτα με κορονοϊό. Η κατάσταση στο χωριό είναι πάρα πολύ δύσκολη με αρκετούς ανθρώπους να βρίσκονται σε καραντίνα”, καταλήγουν.

logo podas

Πρόσφατα άρθρα