ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη μάσκα στα παιδιά – ΟΧΙ έως 5 ετών, υπό προϋποθέσεις από 6 έως 11 ετών

Που είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την μάσκα στα παιδιά - ΟΧΙ έως 5 ετών, υπό προϋποθέσεις από 6 έως 11 ετών

Νέο γύρο αντιπαράθεσης, για την χρήση μάσκας στα σχολεία, αναμένεται να ανοίξουν οι οδηγίες του Π.Ο.Υ. Σαφής οδηγία για τη μη χρήση μάσκας για παιδιά έως 5 ετών, υπό προϋποθέσεις η χρήση της για τις ηλικίες 6-11 ετών.

Με οδηγίες που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 15/9, παίρνει θέση και δίνει οδηγίες για την μάσκα στα παιδιά.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Π.Ο.Υ. ισχύουν τα παρακάτω:

1.Τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω δεν πρέπει να υποχρεούνται να φορούν μάσκες.

2.Για παιδιά ηλικίας από έξι έως 11 ετών, μια προσέγγιση με ρίσκο πρέπει να εφαρμόζεται στην απόφαση χρήσης μάσκας, λαμβάνοντας υπόψη:
– ένταση της μετάδοσης στην περιοχή όπου βρίσκεται το παιδί και στοιχεία για τον κίνδυνο μόλυνσης και μετάδοσης σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα
– πεποιθήσεις, έθιμα και συμπεριφορές
– την ικανότητα του παιδιού να συμμορφώνεται με τη σωστή χρήση μάσκας και τη διαθεσιμότητα επιτήρησης ενηλίκων
– πιθανός αντίκτυπος της μάσκας στη μάθηση και την ανάπτυξη
– πρόσθετες εκτιμήσεις όπως αθλητικές δραστηριότητες ή για παιδιά με αναπηρία ή υποκείμενες ασθένειες

3.Τα παιδιά και οι έφηβοι ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να ακολουθούν τις εθνικές οδηγίες μάσκας για ενήλικες.

4.Ο δάσκαλος και το προσωπικό υποστήριξης ενδέχεται να απαιτείται να φορούν μάσκες όταν δεν μπορούν να εγγυηθούν απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τους άλλους ή υπάρχει εκτεταμένη μετάδοση στην περιοχή.

Τύποι μάσκας:

Συνιστώνται οι μάσκες υφάσματος για την αποτροπή της μετάδοσης στον γενικό πληθυσμό σε δημόσιους χώρους, ιδίως όταν δεν είναι δυνατή η αποσταση και σε περιοχές μετάδοσης της κοινότητας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τους χώρους του σχολείου σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι μάσκες μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία άλλων, επειδή οι χρήστες μπορεί να μολυνθούν πριν εμφανιστούν συμπτώματα ασθένειας. Η πολιτική για τη χρήση μάσκας ή κάλυψης προσώπου πρέπει να είναι σύμφωνη με τις εθνικές ή τοπικές οδηγίες. Όπου χρησιμοποιούνται, οι μάσκες πρέπει να φοριούνται, να φροντίζονται και να απορρίπτονται σωστά.

Η χρήση μάσκας από παιδιά και εφήβους στα σχολεία θα πρέπει να θεωρείται μόνο ως μέρος μιας στρατηγικής για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες μέσα από το επίσημο site του Π.Ο.Υ. ΕΔΩ


logo podas