ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το “πρώτο κουδούνι” στην Κατερίνη | Προσέλευση με μάσκα και… υποδοχή στην πόρτα

Με τον καθιερωμένο αγιασμό αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού, ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά.

Τα σχολεία της Κατερίνης άνοιξαν για να υποδεχθούν τους μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Η ώρα του αγιασμού διαφέρει από σχολείο σε σχολείο και ειδικά στις περιπτώσεις όπου συστεγάζονται ή προαυλίζονται πάνω από ένα σχολεία.

Στις εικόνες που βλέπετε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία της Πιερίας όπου βρέθηκε ενδεικτικά το OlympusMera με μεμονωμένες περιπτώσεις να αποτελούν μικρές “παραφωνίες”.

Διευθυντές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο προαύλιο των σχολείων και κατευθύνουν τα παιδιά στις τάξεις που προσέρχονται εντός του αύλιου χώρου φορώντας τη μάσκα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετά σχολεία μοιράζεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας φυλλάδιο, που περιλαμβάνει κανόνες για την ασφαλή προσέλευση στο σχολείο. Πρόκειται για τη δράση “Back to school” της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότ η Πιερία βρίσκεται μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου σε καθεστώς τοπικής καραντίνας και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Όσον αφορά τα σχολεία η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους και όχι στη αυλή.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα