ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς λαϊκές αγορές η Πιερία. Σε έξαλλη κατάσταση οι παραγωγοί με τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ

Στη λαϊκή της Κατερίνης
Χωρίς λαϊκές αγορές η Πιερία. Σε έξαλλη κατάσταση οι παραγωγοί με τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ

Λόγω των νέων ειδικών περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στην Πιερία, οι λαϊκές αγορές παραμένουν κλειστές μέχρι την άρση των μέτρων.

Το γεγονός δημιουργεί τεράστιο θέμα με τη διάθεση των νωπών προϊόντων και ειδικά αυτών που παράγονται από τους μικρούς παραγωγούς που βλέπουν τη σοδειά τους να καταστρέφεται.

Σήμερα, Σάββατο 12/9/20, οι τιμές των οπωροκηπευτικών, στην πόλη της Κατερίνης, παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των παραγωγών στις λαϊκές της Πιερίας κ. Ν. Παπανικολαόυ, οι τιμές στα μανάβικα της πόλης είναι από 100 – 150% υψηλότερες από αυτές των παραγωγών στη λαϊκή αγορά.

Όπως ο κ. Παπανικολάου, με ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει: «Πάντα οι λαϊκές λειτουργούσαν ως παρέμβαση κρατώντας οροφή τιμών ο κόσμος το ξερε αυτό και το ξέρει για αυτό και μας τιμάει με την παρουσία του, το θέμα είναι ότι αυτοί που όφειλαν να σέβονται το ρολό  μας δεν το κάνουν» και συνεχίζει: «Δεν στοχοποιώ κάποιους επαγγελματίες τη δουλειά τους κάνουν εγώ οφείλω να αναδείξω το ρόλο το δικό μας…»

Με δηλώσεις του στο olympusmera.gr, ο κ. Παπανικολάου κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία των τριών τοπικών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα που προέκυψε.

«Μας εγκατέλειψαν! Τους τηλεφωνούμε και μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.» και συνεχίζει: «δεν περίμενα τέτοιες συμπεριφορές από ανθρώπους που στηρίξαμε, η μόνη που ενδιαφέρθηκε ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκούφα».

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την οργή των παραγωγών προς του κυβερνητικούς βουλευτές της Πιερίας συμμερίζονται και οι έμποροι που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας