ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγο πριν το “1ο κουδούνι” στα σχολεία της Πιερίας

Έτοιμα να ανοίξουν τα σχολεία της Πιερίας στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 – Προβλήματα με τις καθαρίστριες και οι μάσκες την τελευταία στιγμή

Έτοιμα για την νέα σχολική περίοδο τα σχολεία, αναμένουν τις μαθήτριες και τους μαθητές για το πρώτο κουδούνι και τον Αγιασμό.

Ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά θα γίνει φέτος με διαφορετικό τρόπο. Ο ιερέας θα τελέσει την ιεροτελεστία σε αντιπροσωπείες μαθητών από κάθε τάξη.

Κανονικά θα γίνει το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς, στις 14 Σεπτεμβριού 2020, στο νομό Πιερίας καθώς και στους υπόλοιπους νομούς όπου και επιβλήθηκαν ειδικά περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Από την πλευρά τους οι δήμοι της Πιερίας έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό και την απολύμανση των σχολείων. Παράλληλα έχουν τροφοδοτήσει με τα απαραίτητα απολυμαντικά μέσα τις τάξεις των σχολείων. Όπως έγινε γνωστό, τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία εδώ και αρκετές ημέρες.

Το μόνο ανοικτό θέμα που υπάρχει είναι οι μάσκες των μαθητών και αναμένεται να διευθετηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεγαλύτερο μέρος των μασκών θα παραλειφθεί από τους δήμους και θα μοιραστεί στα σχολεία.

Κάτι που επίσης αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός πως ο Δήμος Δίου – Ολύμπου έχει προμηθεύσει με 37 ψηφιακά θερμόμετρα  όλες τις σχολικές μονάδες.

Προβλήματα αναφέρονται με τις καθαρίστριες καθώς φαίνεται πως δεν επαρκούν για τις ανάγκες των σχολείων. Οι δήμαρχοι προτίθενται να καλύψουν τις όποιες κενές θέσεις με εργαζόμενες από τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας.

Βαδίζοντας προς την νέα σχολική ο ΕΟΔΥ έρχεται να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν και τις φήμες που αναφέρονται σε νέα αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς. Αργά το απόγευμα ανάρτησε τις «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες»

Η ώρα έναρξης μιας ιδιότυπης σχολικής χρονιάς, της σχολικής χρονιάς του κορονοϊού, έφτασε.

Από την πλευρά μας να ευχηθούμε «ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ» σε μαθήτριες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.  

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα