ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηματολόγιο | Παρατείνεται η διαδικασία ανάρτησης στην Πιερία

Κτηματολόγιο | Παρατείνεται η διαδικασία ανάρτησης στην Πιερία

Την παράταση της διαδικασίας ανάρτησης σε επτά περιοχές της χώρας ανακοίνωσε σήμερα το Ελληνικό Κτηματολόγιο. Πρόκειται για τις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Κοζάνης, Πιερίας και Λάρισας.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για το Κιλκίς παρατείνεται μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2020 και για όλες τις άλλες περιοχές μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2020.

Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για την Πιερία

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα των περιοχών παρατείνεται μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2020 (για τους κατοίκους εσωτερικού) και μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2020 για τους κατοίκους εξωτερικού.

Οι περιοχές είναι οι παρακάτω:

ΠΙΕΡΙΑΣΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ΔΙΟΥ,
ΚΑΡΙΤΣΗΣ (ΔΙΟΥ), ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΗΣ, ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΑΝΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΡΩΝΑ, ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ,
ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΚΟΡΙΝΟΥ, ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ,
ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ,
ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΣ, ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις περιοχές

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας