ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Καθαρίζουμε την Ευρώπη” | Συμμετοχή στην δράση καθαρισμού από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου

"Καθαρίζουμε την Ευρώπη" | Συμμετοχή στην δράση καθαρισμού από τον Δήμο Δίου - Ολύμπου

Με καθαρισμούς σε βουνό και θάλασσα θα λάβει χώρα η συμμετοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου στην Πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Δράσης Καθαρισμού (19-20 Σεπτεμβρίου 2020) με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ευρώπη» «Let’s Clean Up Europe 2020 (https://ewwr.eu/take-part/#LCUE).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: “Σκοπός των δράσεων καθαρισμού που εντάσσονται σε αυτήν την πρωτοβουλία είναι η μείωση των απορριμμάτων, αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ποσότητα των παραγόμενων αποβλήτων και την εναλλακτική διαχείρισή τους. Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών οι δράσεις στον Δήμο μας θα γίνουν σε πολλά σημεία, με λίγα άτομα ανά σημείο, για να αποφευχθεί ενδεχόμενος συνωστισμός.

Τα σημεία αυτά θα είναι τόσο σε ορεινές περιοχές (1. Πριόνια-Άγιος Διονύσιος, 2. Κρεβάτια, 3. Ρέμα Ορλιά, 4. Παλιά Λεπτοκαρυά), όσο και σε παραθαλάσσιες (5. Αμμόλοφοι – Ν. Πόροι, 6. Γκρέμια-Λιτόχωρο, 7. Βαρικό). Αν υπάρξουν περισσότεροι εθελοντές, ενδεχομένως να προστεθούν και άλλα σημεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δράσεις καθαρισμού μπορούν να επικοινωνήσουν με το 2352350102 (Γραμματεία Δημάρχου), δηλώνοντας παράλληλα το σημείο της επιλογής τους, για να γίνει καλύτερος προγραμματισμός. Ο Δήμος θα φροντίσει για το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες, σακούλες), όμως η μετακίνηση θα πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους, λόγω των πολλών σημείων καθαρισμού αλλά και των ειδικών μέτρων που ισχύουν και στις μετακινήσεις”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα