ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα για διαδήλωση “κατά των βάρβαρων μέτρων στα σχολεία” και στην Κατερίνη

Το “πανελλήνιο διαδικτυακό κάλεσμα γονέων” για διαδήλωση ενάντια στην εφαρμογή μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές έφτασε και στην Κατερίνη. Αποστάσεις από την πρωτοβουλία κρατά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης.

Παρά το γεγονός ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες απασχολούν ήδη τους εισαγγελείς με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Πιερία και συγκεκριμένα στην Κατερίνη γονείς… οργανώνονται κοινοποιώντας κάλεσμα στο Facebook για διαδήλωση την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18:30 στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά “ Κανένα παιδί στο σχολείο με μάσκα. Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν υποχείριο και πειραματόζωα κανενός. Διαδήλωση κατά των βάρβαρων μέτρων στα σχολεία”

Αλήθεια σε αυτή την περίπτωση θα επιληφθεί ο εισαγγελέας; 

Η Ένωση συντάσσεται με το πλαίσιο διεκδίκησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Κεντρικής Μακεδονίας – Δεν στηρίζει και δεν συμμετέχει σε κινητοποιήσεις ανώνυμων «ομάδων γονέων» 

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Δ.Ε. Κατερίνης, συντάσσεται πλήρως με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας στην διεκδίκηση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, διαβεβαιώνουμε πως μαζί με το σύνολο της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό και μαθητές), θα είμαστε παρόντες για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, έχοντας πλήρη επίγνωση των δικαιωμάτων, αλλά και των υποχρεώσεών μας, έναντι των παιδιών μας.

Διαχωρίζει τη θέση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης:

Η Ένωση συνομιλεί μόνο με θεσμικούς φορείς  και όχι με ανώνυμες ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Ως Ένωση που εκπροσωπεί τους Συλλόγους Γονέων, οφείλουμε να πάρουμε θέση και για τα «ανώνυμα καλέσματα» διαφόρων ομάδων (κυρίως μέσων κοινωνικής δικτύωσης) σε εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις που αντί να βοηθούν, αποπροσανατολίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα από την πραγματικότητα.

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες προσκλήσεων από «ομάδες γονιών» οι οποίες καλούν σε συγκέντρωση (ακόμη και στην Κατερίνη) γονείς, που αντιτίθενται στην χρήση προστατευτικής μάσκας από τα παιδιά τους.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και όλους τους γονείς των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας, πως οι συγκεκριμένες «κινητοποιήσεις» οι οποίες στηρίζονται σε αμφισβητούμενα επιστημονικά κριτήρια, δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Κατερίνης και σαφώς δεν διοργανώνονται από αυτήν, όπως «εντέχνως και παραπλανητικά» επιχειρούν κάποιοι να διαρρεύσουν.

Η Ένωση, συνομιλεί μόνο με θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν συμμετέχει σε εκδηλώσεις που οι διοργανωτές είναι ανώνυμοι και τα κίνητρά τους αμφισβητούμενα.

Στην παρούσα φάση, επικεντρώνουμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και στο πώς τα σχολεία μας θα είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές με δεδομένο τις νέες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν, και από αυτήν την πορεία, δεν θα μας βγάλει κανένα ψευδεπίγραφο «κίνημα».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας