ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ι. Μ. Κίτρους | 5 τόνοι ντομάτας για τους απόρους

Ι. Μ. Κίτρους | 5 τόνοι ντομάτας για τους απόρους

Στην διανομή 5 τόνων ντομάτας σε άπορες οικογένειες της Πιερίας προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Πλαταμώνα μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου της. Η διανομή έγινε μέσω των ενοριακών παραρτημάτων.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου αναλυτικά:

Στις κρίσιμες και δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Τροφοδότης» συμβάλλει στην στήριξη πολλών οικογενειών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 31 Αυγούστου το Κοινωνικό Παντοπωλείο πραγματοποίησε διανομή 5 τόνων ντομάτας μέσω των Ενοριακών Παραρτημάτων του για να καλυφθούν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης πολλών άπορων οικογενειών της Πιερίας.

Η νέα αυτή δράση αυτή αλληλεγγύης της τοπικής Εκκλησίας υλοποιήθηκε με την ευλογία και πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τα Ενοριακά παραρτήματά του, παρά τις πολλές δυσκολίες, έχουν κατορθώσει να στηρίζουν σταθερά και σε εβδομαδιαία βάση πεντακόσιες περίπου οικογένειες Πιεριέων με είδη πρώτης ανάγκης.

Με αφορμή τη δράση αυτή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τέτοιες ενέργειες ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε με περισσότερες δυνάμεις το έργο που έχουμε αναλάβει ως τοπική Εκκλησία».

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον παραγωγό κ. Νικόλαο Σάββα για τη δωρεάν διάθεση της μεγάλης αυτής ποσότητας ντομάτας. Τέλος, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους Ιερείς του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου π. Σταύρο Κοσέογλου και π. Ιωάννη Σαββίδη που με ζήλο εργάστηκαν για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα