ΚΟΙΝΩΝΙΑ MEDIA

Αγία Άννα | Στο προαύλιο του ναού “διαβάστηκαν” οι φανουρόπιτες!

Κατά δεκάδες έφταναν χθες το απόγευμα οι γυναίκες στον προαύλιο χώρο της Αγίας Αννάς στην Κατερίνη προκειμένου να διαβάσουν τις σπιτικές φανουρόπιτες προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου που γιορτάζει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπόγειος ιερός ναός κάτω από την Αγία Άννα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Φανούριο γι’ αυτό και την παραμονή αλλά και την ημέρα της εορτής του η εκκλησία κατακλύζεται από κόσμο από διάφορα μέρη της Πιερίας.

Χθες, τόσο πριν όσο και μετά τον εσπερινό της εορτής κατέφθαναν γυναίκες με τις φανουρόπιτες τους στα χέρια για να τις ευλογήσουν ο πατέρας-Διονύσιος, ο παπά-Δημήτρης και ο παπά-Βαγγέλης, στον προαύλιο χώρο όπου βρισκόταν και η εικόνα του Αγίου. Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών του κορωνοϊού το διάβασμα ήταν υπαίθριο ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να φορούν τη μάσκα τους καθώς ο κόσμος ανά διαστήματα ήταν αρκετός.

Ας έχουμε την ευλογία του Αγίου Φανουρίου λοιπόν και να μας φανερώνει την αγάπη, την υγεία και την καλοσύνη του κόσμου! Αμήν!

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας