ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Πιερία | Χωρίς νέα κρεβάτια εντατικής το Νοσοκομείο Κατερίνης ενόψει 2ου κύματος

Κορονοϊός - Πιερία | Χωρίς νέα κρεβάτια εντατικής το Νοσοκομείο Κατερίνης ενόψει 2ου κύματος

Ο απολογισμός των νοσοκομείων Κατερίνης, Νάουσας, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Κοζάνης, Πτολεμαιδας, Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας “Γ. Παπανικολάου”, “Παπαγεωργίου”, “Γ. Γεννηματάς”, “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” -όπως καταγράφεται από τα στελέχη του υπουργείου υγείας- αναδεικνύει την αύξηση μονάδων όπως επίσης την προμήθεια χιλιάδων μέσων ατομικής προστασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 30-7-2020, που έχει στα χέρια του ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας από τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Π. Μπογιατζίδη:

“Πετύχαμε να λειτουργούν πάνω από 400 κλίνες (πλην ΜΕΘ) για νοσηλεία ύποπτων αλλά και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού. Να αυξηθούν, συνολικά, οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν στην 3η ΥΠΕ από εβδομήντα μια (71) σε ενενήντα δύο (92): Να προστεθούν δυο (2) επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αναφοράς για τη Δυτική Μακεδονία, Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο». Να προστεθούν έξι (6) επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Να προστεθούν δέκα (10) επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στο Γ.Ν.Θ. «Γ.Παπανικολάου». Να προστεθούν δύο (2) επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στο Γ.Ν.Θ. «Ο Άγιος Δημήτριος». Να προστεθεί μία (1) επιπλέον κλίνη ΜΕΘ στο Γ.Ν.Θ. «Γ.Γεννηματάς». Στο Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», να λειτουργήσουν επτά (7) επιπλέον κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με την διάθεση κλινών της Μονάδας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Νοσοκομείου”.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα