ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας | Θα υπάρχουν κυρώσεις αν μαθητής δεν φορά μάσκα στο σχολείο

Πλέγμα κυρώσεων, για τις περιπτώσεις μαθητών που δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

  Οι κυρώσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πέτσα, θα αφορούν τους γονείς ενώ πρόσθεσε ότι αυτές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι ένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το άνοιγμα των σχολείων.   

epa08612493 Students at Mendel College wear face masks on the first day of school in Haarlem, The Netherlands, 19 August 2020. Pupils and employees of a number of secondary schools must wear face masks when they walk through the corridors due to the coronavirus. The corridors in these schools are too narrow to keep a distance of 1.5 meters. EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί που ένα παιδί δεν φορέσει μάσκα στο σχολείο, κατόπιν υπόδειξης του γονέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην ΕΡΤ: «Καταρχάς δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα» και σημείωσε ότι το βασικό είναι να πειστούν οι γονείς αλλά και οι μαθητές- ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες- ότι η χρήση μάσκας γίνεται για λόγους υγείας.  

«Αν κάποιος δεν φορά μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη και για αυτό το πλέγμα των κυρώσεων- που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Πέτσας, αλλά συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή του μέτρου «σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό».  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες να ακούν τις συμβουλές των ειδικών, σημειώνοντας ότι έχει ξεκαθαριστεί πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ούτε όσον αφορά την προσοχή του μαθητή στo μάθημα από τη χρήση της μάσκας, ούτε σε ό,τι αφορά την υγεία του, για παράδειγμα για το οξυγόνο που ακούμε από διάφορους κατ’ επάγγελμα συνωμοσιολόγους».

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα