ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας

Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς από την Υπουργό Παιδείας – Έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν έως 30 Αυγούστου από τις διακοπές

Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας

Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς και ζητώντας από τους γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές έως τις 30 Αυγούστου, η Υπουργός Παιδείας παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας». Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσία και της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σχετικά με τους όρους λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό-ακαδημαϊκό έτος, 2020-21.

Η υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο πορεύεται με γνώμονα το καλό των παιδιών και χαρακτήρισε «χρέος» το να είναι τα παιδιά στο σχολείο.

«Η μάσκα είναι ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας», προσέθεσε η υπουργός, σημειώνοντας ότι τα παραπάνω τα τονίζει η ίδια η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε εκτενή ανακοίνωσή της.

«Εμπιστευτείτε και ως προς αυτό τις δυνατότητες προσαρμογής του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αλλά και τη λυτρωτική δύναμη της μαθησιακής διαδικασίας», τόνισε η υπουργός, «που μπορεί ακόμη και τη χρήση της μάσκας, ως ατομική πράξη, συλλογική συνθήκη και εκπαιδευτική διαδικασία, να τη μετουσιώσει σε χρήσιμο και δημιουργικό μάθημα ζωής για τα παιδιά μας. Μάθημα προσαρμοστικότητας, αλλά προπαντός μάθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Θα χρειαστεί λοιπόν το επόμενο διάστημα προσπάθεια, επιμονή, προσαρμοστικότητα. Είναι για το καλό των παιδιών μας και όλων μας».

  • Αναλυτικά η τοποθέτηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα από τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και έπονται οι παρουσιάσεις της κας Κεραμέως και της κας Παπαευαγγέλου ΕΔΩ
  • Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση της κας Κεραμέως ΕΔΩ
  • Η εισήγηση της κας Παπαευαγγέλου ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα