ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη πτώση των επισκεπτών στον Όλυμπο λόγω COVID-19

Μεγάλη πτώση των επισκεπτών στον Όλυμπο λόγω COVID-19

Με ελάχιστους ξένους τουρίστες, οι Έλληνες βρήκαν διέξοδο στον Όλυμπο φέτος το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά η επισκεψιμότητα στο “βουνό των Θεών” σημείωσε μεγάλη πτώση – από 50 έως 70% – όπως επισημαίνουν στο olympusmera.gr οι άνθρωποι του βουνού.

“Κατά βάση δουλέψαμε με Έλληνες”, μας αναφέρει η διαχειρίστρια του Καταφυγίου Α’ “Σπήλιος Αγαπητός” κ. Μαρία Ζολώτα και συνεχίζει: ” Η πτώση είναι μεγάλη, πάνω από 60%. Ακόμα και κάποια Σάββατα που μπορούσαμε να γεμίσουμε τα πρωτόκολλα λειτουργίας λόγω COVID-19 δεν μας το επιτρέπουν”.

Η πτώση στην κίνηση φαίνεται και στα Πριόνια, τελευταίο πάρκινγκ αυτοκινήτων πριν την διαδρομή για ψηλότερα. “Η πτώση φέτος είναι άνω του 50%” αναφέρει ο Νίκος Κυρίτσης και συνεχίζει: “Έρχονται Έλληνες, όχι κατά ανάγκην για να πάνε στις κορυφές και να φτάσουν στα καταφύγια. Κάνουν μικρές διαδρομές μέχρι το μοναστήρι και λίγο παραπάνω”.

“Φέτος ο Όλυμπος είχε πολύ μικρή επισκεψιμότητα”, αναφέρει ο οδηγός βουνού Μπάμπης Μαρινίδης.

“Το βουνό έχει μείωση των επισκεπτών κατά 70% σε σχέση με πέρσι το καλοκαίρι. Ωστόσο έχει κάποια κίνηση κυρίως από Έλληνες που φέτος βρίσκουν εύκολα θέση να διανυκτερεύσουν σε κάποιο από τα καταφύγια. Πέρυσι τέτοια εποχή δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα”, εξηγεί ο κ.Μαρινίδης.

Με πτώση κλείνει το καλοκαίρι και στα μαγαζιά εστίασης στο Λιτόχωρο, που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στον Όλυμπο. Οι επαγγελματίες αναφέρουν πως δούλεψαν με Έλληνες στην πλειονότητα και κάποιους ελάχιστους ξένους.

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας