ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα σχολείων | Σεπτέμβριος με σενάριο αναβολής

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ : Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε ότι «ο,τιδήποτε χρειαστεί για τη λειτουργία των σχολείων μάσκες, αντισηπτικά θα το φροντίσουμε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση». Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τα σχολεία με όποια μέτρα και αν χρειαστούν.

Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Σε αυτή την περίοδο τον πρώτο λόγο τον έχουν οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι αναφέρουν πως το τι θα συμβεί με τα σχολεία θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας

Το πρώτο σενάριο που είναι και το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι να αρχίσουν τα σχολεία κανονικά και κατ’επέκταση τα μαθήματα

Το δεύτερο σενάριο είναι να πραγματοποιείται η διδασκαλία εξ περιτροπής. Η γενική γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας τόνισε σχετικά με αυτό πως το Υπουργείο βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Άλλωστε τόνισε έχει υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το τρίτο σενάριο που συζητείται, είναι η χρήση μάσκας από τους μαθητές στις τάξεις ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα. Βέβαια το μέτρο αυτό έχει αρκετές δυσκολίες στην εφαρμογή του, ειδικά για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Οι ειδικοί μελετούν ακόμα και το ενδεχόμενο χρήσης της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς όπως αναφέραμε και πιο πάνω

Άνοιγμα Σχολείων – Κορωνοϊός

Όπως όλα δείχνουν η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση σε σχέση με τον κορονοϊό που χαρακτηρίζεται από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και αυτό προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες, την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα το ξέσπασμα των κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο δημιουργεί ερωτηματικά για τι θα συμβεί με τις σχολικές μονάδες, το άνοιγμά τους και κυρίως τον τρόπο λειτουργίας τους.

Τοποθετήσεις πάνε και έρχονται με πιο χαρακτηριστική αυτή του καθηγητή κου Σύμψα που τόνισε πριν λίγες ημέρες πως αν δεν ληφθεί απόφαση για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς τότε θα ενεργοποιηθούν η εκ περιτροπής λειτουργία ή και υποχρεωτική μάσκα στις αίθουσες.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα