ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Τσιόδρας: “36 τα κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι”

Σε 36 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, όπου μετέβησαν εκτάκτως σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Μετά το πέρας της αυτοψίας ο κ. Τσιόδρας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως 33 είναι τα κρούσματα σε τρόφιμους του γηροκομείου και τρία σε προσωπικό, ενώ η διασπορά του ιού ξεκίνησε από εργαζόμενο της μονάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η πλειονότητα των ασθενών είναι ασυμπτωματικοί, ενώ όσοι εμφάνισαν συμπτώματα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

Επίσης επίκεινται μέτρα στον οίκο ευγηρίας, μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

«Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σε αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα. Δεν επιτρεπόταν επισκεπτήριο. Δυστυχώς, προήλθε από το προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα», συνόψισε ο κ. Τσιόδρας και αποκάλυψε πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού το οποίο είχε μεταβεί σε συναυλία».

Το εν λόγω παράδειγμα αποδεικνύει «πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος, με νέους που διασκεδάζουν σε ένα νησί, σε έναν χώρο διακοπών, σε ένα γηροκομείο που είναι μια πολύ ευαίσθητη μονάδα με ανθρώπους ηλικιωμένους», συνέχισε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Όπως είπε ο ίδιος, οι ηλικιωμένοι ασθενείς «κάνουν υπομονή και θα το περάσουν κι αυτό».

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα