ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική | Η “νύχτα” είναι πλέον… θετική στον κορονοϊό

Παραλία Θεσσαλονίκη

Πάνω από 20 κρούσματα μετά από συναυλία γνωστού τραγουδιστή στη Χαλκιδική – Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για την διασπορά του ιού σε κλαμπς και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη

person in white long sleeve shirt holding clear bottle
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι πλέον η διασπορά του κορονοϊού, με τις εστίες μετάδοσης να πολλαπλασιάζονται συνεχώς και με πολλές από αυτές να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Στο «σκοτάδι» φαίνεται όμως πως είναι και οι ιχνηλατήσεις από κρούσματα σε κλαμπς και νυχτερινά διασκέδασης, καθώς πολλοί επιλέγουν να μην γνωστοποιήσουν ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ ούτε επιχειρήσεις δεν λαμβάνουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών.

Ωστόσο, συνεχώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες για την διασπορά του ιού ανάμεσα σε θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών που συνδέονται με κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, επιβεβαιώνοντας πως την… νύχτα η μετάδοση του ιού είναι ευκολότερη. Σύμφωνα με ειδικούς, στους συγκεκριμένους χώρους, η μετάδοση είναι πιθανότερη, καθώς οι θαμώνες βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ όταν θέλουν να μιλήσουν φωνάζουν λόγω της μουσικής και είναι πιθανό να εκτοξεύονται σταγονίδια.

Τουλάχιστον 20 κρούσματα μετά από συναυλία στη Χαλκιδική

Τουλάχιστον 20 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από συναυλία σε beach bar στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής την περασμένη Κυριακή. Θαμώνας που νόσησε μιλάει στη «Μακεδονία» και αναφέρει πως τέθηκε αυτοβούλως σε καραντίνα, ενώ για πέντε ημέρες δεν γνώριζε ότι είναι θετικός και κυκλοφορούσε κανονικά στη Θεσσαλονίκη.

«Την Τετάρτη βράδυ άρχισα να παρουσιάζω κάποια ύποπτα συμπτώματα. Ανέβασα πυρετό 37,5. Την επόμενη ημέρα ενημερώθηκα για θετικά κρούσματα. Έτσι, την Παρασκευή έκανα και εγώ τεστ και βγήκε θετικό» αναφέρει ο 32χρονος που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του. «Μόνο εγώ ξέρω τουλάχιστον 20 άτομα που κόλλησαν κορονοϊό εκείνο το βράδυ» επισημαίνει, εκφράζοντας την ανησυχία ότι πολλοί ακόμη ίσως να είναι θετικοί χωρίς να παρουσίασαν συμπτώματα. «Και εγώ αυτή την στιγμή δεν έχω κάποιο σύμπτωμα. Αλλά και με τους φίλους που μίλησα είναι σε ήπια κατάσταση. Κάποιοι νιώθουν απλά ότι πονάνε λίγο τα κόκαλα τους και έχουν απώλεια γεύσης» σημειώνει.

Ο 32χρονος, όπως λέει, ενημέρωσε την Παρασκευή τον ΕΟΔΥ ότι είναι θετικός αλλά ακόμα δεν τον έχουν καλέσει για να γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών του. «Κανέναν από την παρέα μου δεν έχουν καλέσει ακόμα. Από μόνοι μας πήραμε τηλέφωνα ο ένας τον άλλον και μπήκαμε σε καραντίνα. Ευελπιστώ ότι θα μας καλέσουν άμεσα» δηλώνει.

Κρούσματα και σε καφέ στο κέντρο της πόλης

Εκτός από τον 32χρονο όμως, μετά την συναυλία της Κυριακής πολλοί γύρισαν στην καθημερινότητά τους και πήγαν στις δουλειές τους. Ένα από τα άτομα που παρευρέθηκε στη συναυλία και είναι θετικός, εργάζεται σε καφέ στο κέντρο της πόλης, όπου βρέθηκε πριν παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα και φέρεται να μετέδωσε τον ιό. «Ξέρω σίγουρα πέντε άτομα που κόλλησαν στο συγκεκριμένο καφέ» αναφέρει ο 32χρονος.

Λουκέτο σε κλαμπ της δυτικής Θεσσαλονίκης λόγω κρουσμάτων

Ο γάμος φέρεται να επηρέασε και την λειτουργία ενός μπαρ στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενος που είχε παραβρεθεί στην δεξίωση, τις πρώτες ημέρες ήταν ασυμπτωματικός και συνέχιζε να εργάζεται στο μπαρ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως παρουσιάστηκαν τουλάχιστον τρία νέα κρούσματα στην συγκεκριμένη επιχείρηση και για αυτό αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες να αναστείλουν την λειτουργία της από τις 3 Αυγούστου.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της επιχείρησης προς τον κόσμο, ενώ σε ανακοίνωση τους στα social media αναφέρουν ότι έκλεισαν λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Άγνωστό είναι επίσης αν έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, ώστε να ακολουθήσουν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και να ξεκινήσουν ιχνηλατήσεις για να αποτραπεί μια νέα μεγάλη εστία μετάδοσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr > >

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα