ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεξιώσεις | Ο καταναλωτής στον συνήγορο και ο επαγγελματίας στον… αέρα!

Ακυρώσεις δεξιώσεων, μείωσεις καλεσμένων και όπου δεν πίπτει λόγος… το λόγο έχει ο Συνήγορος του Καταναλωτή σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο περιορισμός των καλεσμένων σε 100 άτομα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, έχει αλλάξει τα δεδομένα στη διοργάνωση των εκδηλώσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αίθουσες που έχουν ήδη επιβαρυνθεί με κόστη για να εξυπηρετήσουν πολυπληθέστερες εκδηλώσεις.

Ήδη, πολλοί επαγγελματίες του κλάδου και στην Πιερία, υποχρεώνονται να επιστρέψουν τις προκαταβολές που έχουν λάβει, την ίδια στιγμή που καλούνται, μέχρι το τέλος Αυγούστου, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις δύο και τριών μηνών σύμφωνα με τις παρατάσεις που ισχύουν για τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι καταναλωτές που:

(α) ακύρωσαν προγραμματισμένη τελετή ή άλλαξαν ημερομηνία ή μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων,

(β) έχουν πληρώσει στην επιχείρηση με βάση το αρχικό συμφωνητικό κάποιο χρηματικό ποσό,

(γ) έχει προκύψει διαφωνία με την επιχείρηση όσον αφορά την τροποποίηση του συμφωνητικού και τυχόν μείωση του τιμήματος ή επιστροφή μέρους της προκαταβολής, και

(δ) η απευθείας διαπραγμάτευσή τους με την επιχείρηση δεν έχει αποδώσει,

διατηρούν την δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού με την προσφυγή στους φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (φορείς ΕΕΔ), που αναφέρονται στο Μητρώο των Φορέων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν την καταγγελία τους στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ηλεκτρονικά στο email 1520@efpolis.gr, επισυνάπτοντας το σχετικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει με την επιχείρηση, είτε μέσω της γραμμής 1520.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, τονίζει ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και θα παρέμβει σε περίπτωση κατά την οποία θα διαπιστωθεί τυχόν παράβαση των διατάξεων της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Οι περιορισμοί που ισχύουν

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση αυτή, για το χρονικό διάστημα από τις 3 Αυγούστου 2020 έως τις 15 Αυγούστου 2020:

α) σε τελετές, όπως γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, καθώς και

β) σε συνδεόμενες με τις τελετές της περ. α) δεξιώσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις,

ο ανώτατος αριθμός προσκεκλημένων, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 100 άτομα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα