ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Π.Ε. Πιερίας αρωγός στις δράσεις του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και στη φιλανθρωπική συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά

Η Π.Ε. Πιερίας αρωγός στις δράσεις του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και στη φιλανθρωπική συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά

Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Ιουλίου ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, κ. Γεώργιος Βαρδακώστας συνοδευόμενος από τον  καθηγητή του Σχολείου κ. Λάζαρο Τσορμπατζίδη.

          Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ως συνδιοργανωτής στη  συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης των Καθημερινών Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Άρτος ο Επιούσιος» που  θα παρουσιάσει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με σολίστ τον καταξιωμένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

          Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα έχει τίτλο «Αφιέρωμα σε Έλληνες Συνθέτες με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά». Θα ακουστούν τραγούδια  που έγραψαν οι Μάνος Χατζηδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Μίμης  Πλέσσας, Σταύρος Ξαρχάκος. Σταύρος  Κουγιουμτζής, Χρήστος Βερνάρδος.

          Η συναυλία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 8μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Μια ακόμη αξιόλογη δράση της  ορχήστρας και της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου σε συνεργασία με την Χορωδία του Αιγινίου «Canto Olympus», που υλοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου.

          Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε τη βούλησή της να συνεχιστεί η διαχρονικά στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  θα συνεχίσει να υποστηρίζει το πολυσχιδές έργο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στην κατεύθυνση προώθησης και διάδοσης της μουσικής παιδείας.

Κλείνοντας, η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε για ακόμη μια φορά σε μια μοναδική εκδήλωση με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, ένα πολιτιστικό γεγονός που συνδυάζεται φέτος με τη στήριξη των Καθημερινών Συσσιτίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός μπορούν να είναι η διέξοδος από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία, που όλοι βιώνουμε. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κι εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας θα είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που προάγει την παιδεία, την αλληλεγγύη, το ήθος και το τάλαντο όλων των μαθητών του τόπου μας».        

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα