ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mosquito Vision | e-νημέρωση για τα κουνούπια

Mosquito Vision | e-νημέρωση για τα κουνούπια

Η καινοτόμα εφαρμογή «Mosquito Vision» τέθηκε σε λειτουργία και παρέχει άμεση ενημέρωση για το επίπεδο όχλησης σε οικισμούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Mosquito Vision | e-νημέρωση για τα κουνούπια

Την ώρα που οι πληθυσμοί των κουνουπιών είναι αυξημένοι λόγω ζέστης και υγρασίας και η όχληση έχει φτάσει στο μέγιστο βαθμό, πλήττοντας πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης και άλλων νομών, η «Mosquito Vision» (η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία Οικοανάπτυξη ΑΕ) δίνει στους χρήστες ένα ψηφιακό… όπλο, ώστε να λαμβάνουν μέτρα ατομικής προστασίας, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, καθώς και για την πρόληψη των συνθηκών κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες.

«Η εφαρμογή υλοποιεί ένα μοντέλο πρόβλεψης για την αίσθηση όχλησης από τα κουνούπια με τη χρήση τεχνικών και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Αφορά τους οικισμούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στόχος της είναι η εύκολη και άμεση ενημέρωση των πολιτών ώστε να λαμβάνουν μέτρα ατομικής προστασίας, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, καθώς και για την πρόληψη των συνθηκών κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες» ανέφερε ο Δρ. Βιολογίας και εκπρόσωπος της εταιρείας Οικοανάπτυξη, Σπύρος Μουρελάτος.

Η εφαρμογή «Mosquito Vision», που μπορεί να κατεβεί, μέσω της διεύθυνσης https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.ecodev.mosquitovision, περιλαμβάνει: πρόβλεψη όχλησης για επτά ημέρες που ανανεώνεται καθημερινά, οδηγίες προφύλαξης και καταπολέμησης, καθώς και παραπομπή για επικοινωνία με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς

Όπως εξήγησε ο κ. Μουρελάτος, πρόκειται για την πρώτη, σε διεθνές επίπεδο, εφαρμογή που ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, το επίπεδο όχλησης. Αποτελεί δε προϊόν του ερευνητικού έργου διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας 2018-2020.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας