ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματαίωση πανηγυριών μέχρι 30/7

Δήμος Κατερίνης | Δεν παραχωρεί χώρους για πανηγύρια
Ματαίωση πανηγυριών μέχρι 30/7

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας, και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει νωρίτερα από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να εξετάσει την άμεση απαγόρευση πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Ιουλίου.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «καμπάνα» την εκ νέου την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ για τις πύλες εισόδου και πιο συγκεκριμένα για τον Προμαχώνα, είπε πως τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια σε σύγκριση με άλλες πύλες εισόδου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου από τον Προμαχώνα, ενώ ενισχύονται και οι έλεγχοι στις εισόδους από Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις από το εξωτερικό, σημείωσε ότι ανοίγουν οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία στις 15 Ιουλίου και από τη Σουηδία στις 22 Ιουλίου.

Tags

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας