ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ | Αναζωπύρωση του κορονοϊού από τέλη Ιουλίου μέχρι 15Αύγουστο

ΑΠΘ | Αναζωπύρωση του κορονοϊού από τέλη Ιουλίου μέχρι 15Αύγουστο

Νέα στοιχεία δημοσιοποίησε το ΑΠΘ, από τη μελέτη την οποία διεξήγαγε το EnvELab (σ.σ. το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ) για τη διασπορά του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προειδοποιώντας για επικείμενη έξαρση της πανδημίας.

Μεταξύ των ευρημάτων τα οποία εντόπισε το εργαστήριο του ΑΠΘ, αναφέρεται πως ο αριθμός των δεκάδων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά την τελευταία εβδομάδα αποδεικνύει ότι περίπου 55 ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού εισέρχονται στην Ελλάδα, είτε πρόκειται για τουρίστες, είτε για Έλληνες του εξωτερικού. Βάσει αυτού, το εργαστήριο του ΑΠΘ προεξοφλεί μία αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ελλάδα από το τέλος Ιουλίου μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται παρότι «φαίνεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας και τη μεταβολή της υγρασίας κατά τη θερινή περίοδο, συντελούν στη μείωση της μεταδοτικότητας κατά την καλοκαιρινή περίοδο», τονίζεται στη μελέτη.

Ακόμη, το ΑΠΘ υπερθεματίζει τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, καθώς και του ελέγχου των τουριστών οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας