ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ανάγκη για νέα διαβούλευση σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών»

Σύμφωνα με την επιτροπή αγώνα κατά των ανεμογεννητριών :

Έχει αναρτηθεί στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο και έχει τεθεί προς διαβούλευση για τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 14-7-2020, η τροποποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας ΤΕΚΑΛ ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. για το έργο των ανεμογεννητριών στους Πέντε Πύργους στο Δάσος της Μηλιάς, Πιερίας.
Είναι ήδη γνωστό ότι με τις επιχειρούμενες τροποποιήσεις στην περιβαλλοντική Μελέτη, όχι μόνο δεν προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά πολύ περισσότερο αυτό υποβαθμίζεται με έναν μη αναστρέψιμο τρόπο.

Ωστόσο, δεδομένων των κατάφωρα δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα επέλθουν και με βάση αυτήν την τροποποιημένη μελέτη, θα πρέπει να τονισθεί η ανάγκη της συμμετοχής όλου του ενδιαφερόμενου κοινού μέσω δημόσιας διαβούλεσης στην διαδικασία αυτής της επί της ουσίας νέας περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Για αυτόν ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ να καταθέσει την γνώμη του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να μπορεί να ληφθεί υπόψην αυτήν κατά την έγκριση ή μη της νέας αυτής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα