ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο περιβαλλοντικό “μικροσκόπιο” ο υγρότοπος και η θαλάσσια περιοχή Επανομής και Αγγελοχωρίου

Στο περιβαλλοντικό "μικροσκόπιο" ο υγρότοπος και η θαλάσσια περιοχή Επανομής και Αγγελοχωρίου

Στην “μικροσκόπιο” της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μπαίνουν ο υγρότοπος και η θαλάσσια περιοχή της Επανομής και του Αγγελοχωρίου, μέσω προγράμματος που θα παρακολουθεί τις περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Εξάλλου, πρόκειται για δυο περιοχές που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura και που με το εργαλείο που θα εγκαταστήσει η ΠΚΜ, θα βοηθήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να τις προστατεύσουν και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης στους υγροτόπους και τη θαλάσσια περιοχή της Επανομής και του Αγγελοχωρίου, είναι διάρκειας 38 μηνών, ενώ για την υλοποίησή του έδωσε το “πράσινο φως” η Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ, στη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης, εγκρίνοντάς τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, προβλέπεται η παρακολούθηση βιοτικών και αβιοτικών περιβαλλοντικών παραμέτρων, που θα βοηθήσουν τους αρμόδιους να προστατεύσουν τις συγκεκριμένες περιοχές και να κάνουν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις βελτίωσης της κατάστασης που επικρατεί.

Η λιμνοθάλασσα της Επανομής, η θαλάσσια και παράκτια ζώνη της είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura και περιλαμβάνει Ειδική Ζώνη Διατήρησης και Ζώνη Ειδικής Προστασίας, στη λιμνοθάλασσα. Αντίστοιχης περιβαλλοντικής αξίας είναι και η λιμνοθάλασσα του Αγγελοχωρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισήγησης, οι δύο περιοχές χαρακτηρίζονται από υψηλή οικολογική και κοινωνικοοικονομική αξία, ενώ όσον αφορά στην υφιστάμενη διαχείριση αυτών, δεν έχει καθορισθεί ειδικό διαχειριστικό σχήμα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας