ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Οικονομική…πανδημία σαρώνει την αγορά

Θεσσαλονίκη | Οικονομική...πανδημία σαρώνει την αγορά

Αβεβαιότητα και αγωνία κυριαρχούν στους παράγοντες της αγοράς καθώς την «επόμενη μέρα» της πανδημίας επιχειρηματίες και εργαζόμενοι βαδίζουν σε ναρκοθετημένο περιβάλλον. Η νέα «κανονικότητα» που διαμόρφωσε η επέλαση του κορονοϊού προβληματίζει επιχειρήσεις και υπαλλήλους με την κατακόρυφη πτώση τζίρων, εισοδημάτων και την ελαστικοποίηση της εργασίας να προκαλούν ανασφάλεια για το μέλλον.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά φαίνεται πως δεν επαρκούν για να καλύψουν την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παλεύουν για την επιβίωση τους ενώ η ζήτηση σημειώνει κατακόρυφη πτώση. Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα.

Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, απόρροια της υγειονομικής κρίσης, οι υπέρογκοι φόροι και οι υψηλές εισφορές στερούν πολύτιμη ρευστότητα από τις επιχειρήσεις που δίνουν αγώνα για να σταθούν όρθιες μέσα σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση κι ενώ έχει προηγηθεί μία δεκαετής οικονομική κρίση ενώ από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συμπίεση των εισοδημάτων τους και την εργασιακή ανασφάλεια. Επιχειρείν και κόσμος της εργασίας, καλούνται να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα