ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περνάν οι Σέρβοι – μετά το μπάχαλο – από τον Προμαχώνα

Προσωρινή λύση – με προφορική οδηγία – μετά τις αντιδράσεις ανθρώπων του τουρισμού της Β. Ελλάδας – Δηλώσεις Τάσιου στο olympusmera.gr

Περνάν οι Σέρβοι - μετά το μπάχαλο - από τον Προμαχώνα

Ελεύθερη είναι πλέον η διέλευση Σέρβων πολιτών από το τελωνείο του Προμαχώνα, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το αιφνιδιαστικό μπλόκο στους πολίτες τρίτων χωρών.

Η έκδοση ΦΕΚ το βράδυ της Κυριακής έφερε μεγάλη αναστάτωση, καθώς δεν επέτρεπε την είσοδο Σέρβων πολιτών και γενικότερα πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα. Ωστόσο Σέρβοι τουρίστες είχαν ήδη ξεκινήσει για την Ελλάδα με αποτέλεσμα να κολλήσουν στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση η οποία κια θα επιτρέπει επίσημα τους Σέρβους πολίτες να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια.

Περνάν οι Σέρβοι - μετά το μπάχαλο - από τον Προμαχώνα

Σε δηλώσεις του στο olympusmera.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος, επιβεβαίωσε τη θετική εξέλιξη για τη Βόρεια Ελλάδα που υπέστη ισχυρό σοκ μόλις την πρώτη μέρα άρσης του lockdown στον τουρισμό με την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα με ΦΕΚ της… τελευταίας στιγμής.
“Μέχρι το βράδυ περιμένουμε να έχει έρθει και επισήμως το χαρτί αλλά ήδη έχουν απεγκλωβιστεί οι 300 τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα, σε παρκίδες κ.α. Κάναμε έναν μαραθώνιο για να το καταφέρουμε αυτό” σημειώνει στις δηλώσεις του ο κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Έντονη υπήρξε και στην Πιερία η δυσαρέσκεια για το μπλόκο στους Σέρβους προέκυψε εχθές με δηλώσεις να αρμοδίων να κάνουν λόγο για “χάσιμο της αξιοπιστίας”.

Διαβάστε τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας-Πέλλας-Ημαθίας κ. Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη στο olympusmera.gr (ΕΔΩ)

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα