ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηχριστοδούλου | “Ποτέ δε λειτουργήσαμε ως κρυφό σχολειό”

Σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα την πρόσφατη εγκατάσταση προσφύγων στην Παραλία Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας. “Δηλώνουμε παρών στο αίτημά σας” ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου σημειώνοντας ότι το Επιμελητήριο δεν θα μπορούσε παρά να ανταποκριθεί στο αίτημα των φορέων του τουρισμού για άμεση αντίδραση και πίεση στην κεντρική διοίκηση πριν το φαινόμενο αποκτήσει επιδημικές διαστάσεις με σοβαρές επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

“Δεν θα βάλουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί” υπογράμμισε ακόμη ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαριστώντας το βουλευτή Πιερίας Σάββα Χιονίδη και την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων και του Επιμελητηρίου. Οι εκπρόσωποι των φορεών πάντως δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία των υπολοίπων βουλευτών όπως και των δημάρχων της Πιερίας από τη σύσκεψη γεγονός το οποίο σχολίασαν τόσο από μικροφώνου, όσο και στο περιθώριο της συνάντησης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να σταλεί άμεσα επιστολή υπογεγραμμένη από όλους τους φορείς προς την κυβέρνηση στην οποία να γίνεται ξεκάθαρη η αντίθεση σύσσωμης της Πιερίας στην εγκατάσταση προσφύγων στο παραλιακό της μετωπο. Παράλληλα ήδη γίνονται επαφές σε κεντρικό επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να απομακρυνθούν όσοι έχουν ήδη εγκατασταθεί και φυσικά αποτραπεί οποιαδήποτε νέα μεταφορά προσφύγων στην τουριστική ζώνη του νομού.

Δείτε τις τοποθετήσεις του πρόεδρου του Επιμελητηρίου, του βουλευτή, της αντιπεριφερειάρχη και των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα