ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοικιαζόμενα | Στην Πιερία ελπίζουν στους Βαλκάνιους…

Ενοικιαζόμενα | Στην Πιερία ελπίζουν στους Βαλκάνιους...

Στις ακτές της Πιερίας, τις οποίες αγαπούν και προτιμούν ιδιαίτερα οι τουρίστες Βαλκανικών χωρών, τα καταλύματα παραμένουν άδεια προς το παρόν και οι επιχειρηματίες βλέπουν τις κρατήσεις με το… κιάλι. «Δεν μας έφτανε η δύσκολη συγκυρία που οδήγησε σε μηδέν κρατήσεις και πολλές ακυρώσεις, έχουμε να διαχειριστούμε και τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τα AirBnb που λειτουργεί σε βάρος μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.

Σε κάθε περίπτωση η Πιερία, όπως είπε, ποντάρει σε τουρίστες από Βαλκανικές χώρες και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, χωρίς όμως να είναι δεδομένο ότι θα κάνουν διακοπές στην περιοχή. «Δεν ξέρουμε αν θα έρθουν και τι πληρότητες θα έχουμε. Θα το βλέπουμε πλέον βδομάδα – βδομάδα, γιατί προς το παρόν έχουμε τις ακυρώσεις του Ιουνίου και οι προκρατήσεις θα γίνουν voucher για την επόμενη χρονιά» σημείωσε ο κ. Βεϊδαμενίδης.

Ανάσα ωστόσο για την περιοχή, σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να δώσει ο οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια, αλλά και η επαναλειτουργία των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στις 15 Ιουνίου.

«Εμείς δουλεύουμε κυρίως με Σέρβους, Ρουμάνους και Βούλγαρους, Τσέχους που και φέτος είναι η μόνη μας ελπίδα. Δυστυχώς η Πολωνία είναι εκτός φέτος λόγω κρουσμάτων και αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα» είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων, ενώ για τουρίστες από Αυστρία και Γερμανία, σημείωσε ότι η ενημέρωση που έχουν από tour operators του εξωτερικού είναι ότι αναμένονται μετά τον Ιούλιο.

Κληθείς πάντως να απαντήσει σχετικά με το πώς βλέπει τις πληρότητες, τόνισε πως η πτώση στην τουριστική κίνηση θα αγγίξει το 70% σε σχέση με πέρυσι. «Αν καταφέρουμε να δουλέψουμε με το 30%-35% θα είμαστε τυχεροί. Εκτός αν υπάρξει κύμα αφίξεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και αλλάξει η εικόνα» σχολίασε και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί επειγόντως καλύτερη τουριστική προβολή της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικότερα. «Ήδη έχουμε ανταγωνισμό από χώρες όπως η Σλοβενία και η Σλοβακία που είχαν λίγα κρούσματα και προτείνουν δελεαστικά πακέτα διακοπών» ανέφερε ο κ. Βεϊδαμενίδης.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουν τα ενοικιαζόμενα, είπε, πως αν ένα κατάλυμα έχει 20 δωμάτια θα λειτουργήσει τα πέντε ή τα δέκα. Αν ένα τουριστικό πρακτορείο έφερνε 50 άτομα, τώρα θα φέρει δέκα.

Πάντως στην περιοχή της Πιερίας – Πέλλας – Ημαθίας, υπάρχουν 1.200 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 1.080 στην Πιερία, με 17.500 δωμάτια δυναμικότητας 35.000 κλινών. Οι μικρές επιχειρήσεις με λίγα δωμάτια σκέφτονται να μην ανοίξουν, φοβούμενες κάποιο κρούσμα. «Εγώ προτείνω στους συναδέλφους να ανοίξουν, για να δώσουν ώθηση και για το ’21. Αν είσαι κλειστός, χάνεις τους πελάτες», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Με πληροφορίες από το makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας