ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροναϊός | Σταματά η ενημέρωση από τον Τσιόδρα

Το συγκινητικό αντίο του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με ποίημα του Ελύτη

Κοροναϊός | Σταματά η ενημέρωση από τον Τσιόδρα

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, δεν θα μας ενημερώνει καθημερινά από την τηλεόραση για τις εξελίξεις του ιού, αλλά η ενημέρωση αυτή θα γίνεται γραπτώς από το Υπουργείο Υγείας.

Η προσωπικότητα Σωτήρη Τσιόδρα ήταν αυτή που στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας, έμπαινε καθημερινά στα σπίτια μας και είτε δίνοντας κουράγιο στους πολίτες, είτε απευθύνοντας αυστηρές συστάσεις, έδωσε ομολογουμένως τον καλύτερο εαυτό του για την σωστή ενημέρωση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

Επί τέσσερις μήνες, ήταν ο «δικός μας άνθρωπος», πάνω στον οποίο  «ακούμπησε η ελληνική κοινωνία την αγωνία της για την πανδημία που απειλούσε τον πλανήτη.

«Η ζωή θα συνεχίσει να νικά» είπε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Τρίτης, που ήταν και η τελευταία, καθώς ξανά στην θέση αυτή θα τον δούμε εάν και εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Ο ίδιος, χωρίς να κρύψει την συγκίνησή του,  ένιωσε μάλιστα την ανάγκη να δώσει συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες, γιατί όλοι μαζί τα καταφέραμε, όπως τόνισε. Για τον ίδιο είπε μόνο ότι επιστρέφει στην επιστήμη του και στους φοιτητές του, έχοντας ανάγκη και εκείνος να επιστρέψει στην κανονικότητά του. «Δεν είμαι πρότυπο, είμαι ένας άνθρωπος με αδυναμίες» είπε, παραδίδοντας  για άλλη μια φορά μαθήματα σεμνότητας. «Κρατάω την αγάπη σας που εισέπραξα τόσο καιρό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν κρύβει την συγκίνησή του και εκφράζει τα συναισθήματά του. Το ίδιο είχε κάνει και τον πρώτο καιρό όταν βρισκόμασταν ακόμη μέσα στον πανικό της πανδημίας. Είχε αναφερθεί στις παρατηρήσεις που του έκαναν, όπως  «γιατί τόσος κόπος για να σώσουμε τους ηλικιωμένους».

Τότε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν η πρώτη φορά που λύγισε μπροστά στις κάμερες λέγοντας πως “αυτοί οι ηλικιωμένοι είναι ταυτότητά μας, είναι οι γονείς μας, η μάνα και ο πατέρας μας. Δεν υπάρχουμε χωρίς αυτούς. Γι’ αυτό πρέπει να τους προστατεύσουμε».

 Σήμερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα, είπε το τηλεοπτικό αντίο στους πολίτες, με στοίχους από τον Οδυσσέα Ελύτη

Mπορώ Nα Γίνω Ευτυχισμένος Με Τα Πιο Απλά Πράγματα

και με τα πιο μικρά..

Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.

Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές.

Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.

Πολύ…

Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.

Πολύ…

Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς.

Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι.

Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.

Που μπορώ και κλαίω ακόμα.

Και που τραγουδάω… μερικές φορές…

Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν.

Και ευωδιές που με γοητεύουν…

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας