ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές για νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία

Άρχισαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές για νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Τι αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και αφορά το σχολικό έτος 2020-21

Άρχισαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές για νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021. Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα μπορεί να υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου. Η διαδικασία γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Σε ότι έχει να κάνει με τα δημοτικά, οι εγγραφές γίνονται μέχρι και τις 29 Μαΐου 2020. Στην πρώτη Τάξη του δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 01-01-2014 μέχρι και 31-12-2014.

Αντίστοιχα, για το νηπιαγωγείο, οι ηλεκτρονικές εγγραφές πραγματοποιούνται μέχρι και τις 30 Μαΐου 2020. Στα νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές που είναι γεννημένοι το 2015 και το 2016. Στα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική εγκύκλιο, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα