ΚΟΙΝΩΝΙΑ

CDC | Απλό κάλυμμα προσώπου ενάντια στον COVID-19

CDC | Απλό κάλυμμα προσώπου ενάντια στον COVID-19

Και το περίφημο Αμερικανικό CDC (Centers for Disease Control and Prevention) υπέρ της χρήσης υφασμάτινης μάσκας – Πως φοριέται η μάσκα – Οδηγίες κατασκευής στο σπίτι

CDC | Υφασμάτινη μάσκα ενάντια στον COVID-19

Με προϋπολογισμό 11, 1 δισεκατομμύρια δολάρια, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ομοσπονδιακή υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών υπό το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και έχει την έδρα του στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Υπέρ της χρήσης υφασμάτινης μάσκας, που μπορεί να κατασκευαστεί και στο σπίτι, τάσσεται το περίφημο αμερικανικό CDC.

CDC | Απλό κάλυμμα προσώπου ενάντια στον COVID-19

Δείτε τις οδηγίες για την χρήση και κατασκευή υφασμάτινου καλύμματος προσώπου ΕΔΩ >

Απλούστατος τρόπος δημιουργίας καλύμματος προσώπου από ύφασμα

Η χρήση των απλών καλυμμάτων προσώπου

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ αναφέρει χαρακτηριστικά και δημοσιεύει τις τελευταίες σχετικές μελέτες που ακολουθούν:

Το CDC συνεχίζει να μελετά την εξάπλωση και τα αποτελέσματα του νέου κοροναϊού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωρίζουμε τώρα από πρόσφατες μελέτες ότι ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων με κοροναϊό στερούνται συμπτωμάτων («ασυμπτωματικό») και ότι ακόμη και εκείνοι που τελικά αναπτύσσουν συμπτώματα («προ-συμπτωματικά») μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους πριν εμφανίσουν συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ ατόμων που αλληλεπιδρούν πολύ κοντά – για παράδειγμα, μιλώντας, βήχα ή φτάρνισμα – ακόμα και αν αυτά τα άτομα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Υπό το φως αυτών των νέων στοιχείων, το CDC συνιστά τη χρήση καλυμμάτων προσώπου σε δημόσιο χώρο όπου είναι δύσκολο να διατηρηθούν άλλα κοινωνικά μέτρα απόστασης (π.χ., παντοπωλεία και φαρμακεία), ιδίως σε περιοχές με σημαντική κοινοτική μετάδοση.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης 6 ποδιών παραμένει σημαντική για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Το CDC συμβουλεύει επίσης τη χρήση απλών καλυμμάτων προσώπου για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού και να βοηθήσει άτομα που μπορεί να έχουν τον ιό και δεν το γνωρίζουν από τη μετάδοσή τους σε άλλους. Τα καλύμματα υφασμάτων που διαμορφώνονται από οικιακά είδη ή κατασκευάζονται στο σπίτι από κοινά υλικά με χαμηλό κόστος μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετο, εθελοντικό μέτρο δημόσιας υγείας.

Τα προτεινόμενα καλύμματα υφασμάτων δεν είναι χειρουργικές μάσκες ή αναπνευστήρες N-95. Αυτές είναι κρίσιμες προμήθειες που πρέπει να συνεχίσουν να προορίζονται για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη και άλλους πρώτους ιατρούς που ανταποκρίνονται, όπως συνιστάται από την τρέχουσα καθοδήγηση του CDC.

Μελέτες:

Recent Studies:

  • Rothe C, Schunk M, Sothmann P, et al. Transmission of 2019-nCoV Infection from an Asymptomatic Contact in Germany. The New England journal of medicine. 2020;382(10):970-971.
  • Zou L, Ruan F, Huang M, et al. SARS-CoV-2 Viral Load in Upper Respiratory Specimens of Infected Patients. The New England journal of medicine. 2020;382(12):1177-1179.
  • Pan X, Chen D, Xia Y, et al. Asymptomatic cases in a family cluster with SARS-CoV-2 infection. The Lancet Infectious diseases. 2020.
  • Bai Y, Yao L, Wei T, et al. Presumed Asymptomatic Carrier Transmission of COVID-19. Jama. 2020.
  • Kimball A HK, Arons M, et al. Asymptomatic and Presymptomatic SARS-CoV-2 Infections in Residents of a Long-Term Care Skilled Nursing Facility — King County, Washington, March 2020. MMWR Morbidity and mortality weekly report. 2020; ePub: 27 March 2020.
  • Wei WE LZ, Chiew CJ, Yong SE, Toh MP, Lee VJ. Presymptomatic Transmission of SARS-CoV-2 — Singapore, January 23–March 16, 2020. MMWR Morbidity and mortality weekly report. 2020;ePub: 1 April 2020.
  • Li R, Pei S, Chen B, et al. Substantial undocumented infection facilitates the rapid dissemination of novel coronavirus (SARS-CoV2). Science (New York, NY). 2020.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα