ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία | Επιστήμονες προειδοποιούν να μην ανοίξουν

Σύμφωνα με άρθρο του The Guardian για τα σχολεία και μελέτη πως τα παιδιά μπορούν να μολυνθούν όσο οι ενήλικες από τον COVID19.

Σχολεία | Επιστήμονες προειδοποιούν να μην ανοίξουν
Photograph: Matthew Chattle/Rex/Shutterstock

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν για το άνοιγμα των σχολείων μετά από ευρήματα που δείχνουν ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να μολυνθούν το ίδιο με τους ενήλικες.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από την ομάδα του κορυφαίου Γερμανού ιολόγου Christian Drosten, διαπίστωσε ότι παρόλο που τα παιδιά είχαν την τάση να έχουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα, αυτά που μολύνθηκαν φαίνεται να έχουν τα ίδια επίπεδα κυκλοφορούντος ιού στο σώμα τους με τους ενήλικες. Αυτό υποδηλώνει ότι τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως κόμβοι της μετάδοσης Covid-19 εάν αρθούν οι τρέχοντες περιορισμοί.

«Πρέπει να προσέξουμε την ανέξελεγκτη επανέναρξη των σχολείων και των νηπιαγωγείων στην παρούσα κατάσταση, με έναν ευάλωτο πληθυσμό και την ανάγκη να διατηρήσουμε τα ποσοστά μετάδοσης χαμηλά», κατέληξε ο Drosten και οι συνεργάτες του. «Τα παιδιά μπορεί να είναι τόσο μολυνθούν όσο και οι ενήλικες.»

Τα ευρήματα της μελέτης ήρθαν καθώς η Unicef ​​προειδοποίησε ότι ο χαμηλός αριθμός ευάλωτων και μειονεκτούντων μαθητών που φοιτούν σε σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν «βαθιά ανησυχητικό», αυξάνοντας τον κίνδυνο να επηρεαστούν σοβαρά η εκπαίδευση και η ασφάλειά τους από την κρίση του ιού κοροναϊού – ειδικά εάν τα σχολεία θεωρούνται ως εστίες μόλυνσης .

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου (στα Αγγλικά) >

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα