ΚΟΙΝΩΝΙΑ MEDIA

Καζταρίδης | Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την επανέναρξη των σχολείων της Πιερίας

“Πρωτεύει η υγεία και η καλή ψυχολογία των μαθητών μας” τόνισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης ο οποίος απένειμε τα εύσημα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που τα κατάφεραν άψογα στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ωστόσο, όπως είπε, η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη αφού το σχολείο εκτός από τη μόρφωση διαπλάθει χαρακτήρες και προσφέρει ευρύτερη παιδεία στους μαθητές.

Καζταρίδης | Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την επανέναρξη των σχολείων της Πιερίας

Μιλώντας στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 και την Ελίνα Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε τη σχολική κοινότητα της Πιερίας ότι τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό.

Ήδη, όπως είπε, όλα τα σχολικά κτιρία έχουν απολυμανθεί με το κλείσιμο το σχολείων, διαδικασία που θα επαναληφθεί και πάλι για να ανοίξουν. Ο καθαρισμός και η απολύμανση θα γίνεται δύο φορές την ημέρα ενώ τα σχολεία θα εφοδιαστούν με μάσκες και αντισηπτικά.

Ο κ. Καζταρίδης ανέφερε επίσης ότι τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών αναμένεται να αυξηθούν προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών μέσα στα λεωφορεία.

“Καλώ τους μαθητές μας να προσέλθουν με τα καλύτερα των αισθημάτων στις σχολικές αίθουσες και στις πανελλήνιες εξετάσεις έχοντας υπόψη τους ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος και η εκπαιδευτική κοινότητα διενεργεί αδιάβλητες, αξιόπιστες και φερέγγυες εξετάσεις” σημείωσε ο διευθυντής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την παιδεία που βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι και τις 6 Μαΐου υπογράμμισε ότι τα περισσότερα από τα θέματα που αγγίζει έχουν ωριμάσει ωστόσο όπως χαρακτήρισε “άκομψο” εν μέσω πανδημίας να έρχονται τόσο σοβαρά νομοσχέδια για ψήφιση.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα