ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο στις 18:00 το μήνυμα για την άρση του lockdown

Με μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει τη διαδικασία επανόδου στη νέα κανονικότητα με τη σταδιακή άρση του lockdown

Μετά από 40 ημέρες lockdown, που παρέλυσε τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα, λόγω  του covid -19 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημάνει την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 σε τηλεοπτικό του μήνυμα στις 18:00 το απόγευμα προς τους Έλληνες πολίτες τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να τηρηθούν οι οδηγίες περί προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης ως μέτρο προστασίας απέναντι στη νόσο.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένο αρχικά για τη Δευτέρα 27/4 αλλά το θέμα των σχολείων, φαίνεται πως ήταν εκείνο που μετέθεσε τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 28 Απριλίου.  

Στο μήνυμα του ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει εκ νέου ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τους κανόνες συλλογικής υγιεινής, ενώ θα κάνει αναφορά στην αποκλιμάκωση των μέτρων.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο κ.Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο και κατόπιν οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τη στρατηγική της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας τις δέουσες λεπτομέρειες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου το σχέδιο είναι έτοιμο, τέθηκαν οι τελευταίες πινελιές και το μόνο «αγκάθι» που υπάρχει, είναι αυτό των σχολείων, όπου παρατηρούνται διχογνωμίες σχετικά με την αναγκαιότητα να επιστρέψουν στις τάξεις μαθητές γυμνασίων και δημοτικών.

Άλλωστε, διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά  και συνεχείς συζητήσεις και το Σάββατο (25/4/2020), ώστε να οριστικοποιηθεί το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα και προοδευτικής άρσης των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Στο πρώτο κύμα άρσης των σημερινών περιορισμών που εφαρμόζονται, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.

Στόχος των συσκέψεων ήταν να μπουν στο μικροσκόπιο όλες οι λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο θα ανακοινώσει με διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα